Tarım ve Orman Bakanlığı Memur alımı yapacak. Yayımlanmış olan ilana göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Büro Memuru alımı yapacak. Bu yönde Alımlar Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne yapılacak. OGM 34 farklı şehir için Memur alımı yapacak olup başvuru süreci başlamıştır. Alımlar KPSS puanı doğrultusunda yapılacak olup detayları sizlerle paylaşıyoruz.

101 Büro Memuru Alımı Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı 34 farklı şehir ile Ön Lisans mezunu 101 Büro Memuru alacak. Alım yapılacak alanlar şöyledir.

Genel ve Özel Şartlar Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM bünyesine alımını yapacağı büro Memuru adayları için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel olarak ise adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu yönde 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından ön lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca adaylar yukarıdaki tabloda belirtilen alanlardan mezun olmuş olmaları gereklidir.

Başvuru Süreci Başladı!

Tarım ve Orman bakanlığı büro memuru alımı içni başvurular 14 EKim 2020 tarihinde başladı. Adaylar başvurulaırnı en geç 21 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Adaylar başvurularını sadece isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-Devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır.

Editör: TE Bilisim