Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine yeni personel istihdam etmek için alım ilanı duyurusu yapmıştı. Alım duyurusu 05 mayıs 2017 tarihinde kendi resmi isternet sitesinde yapılmıştır. Yapılan duyuruya göre alım başvuruları bugün ( 10 Mayıs 2017 ) başladı! Adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını yapabilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? 

Tarım Kredi Kooperatifleri alım yapacağı kadrolar için adaylardan taşımaları gerektiği bazı şartlar sundu. bu şartlara göre adaylar başvurularını yapabilirler. Tarım Kredi Kooperatifleri başvuru yapacak adaylardan, son 6 ay içerisinde başvuru yapacağı ilde veya bölgede ikamet etmiş olması gerekmektedir. Yani son 6 aydır başvuru yapılacak bölgede ikamet ediyor olması gerekmektedir. Bunun dışında adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak, sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu veya akıl hastalığı bulunmamak, Türkiyenin heryerinde çalışmasına engel olabilecek olan bir durum söz konusu olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, hiç bir suç hükümlülüğü bulunmamak, erkek adaylarda askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak, 2016 yılına ait olan ve ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Alımlar sadece Önlisans ve Lisans mezunları için geçerli olup, Lisans Mezunları KPSSP3 puan türünden ve Önlisans mezunları ise KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.  Ayrıca bunun dışında Ziraat Mühendisleri adaylardan,  Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar Bölüm ve KPSS şartı aranmaksızın müracaat edebileceklerdir.  

Bu şartlara göre adaylar başvurularını en geç 25 Mayıs 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. 

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Tarım Kredi Kooperatifleri 500 kişilik boş kadrosu ile aşağıdaki kadrolardan memur personel alacak. 

Kooperatif Görevlisi : 286 Kişi,
Ziraat Mühendisi : 204 Kişi, 
Merkez Birliği Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı  : 10 Müfettiş yardımcısı

BAŞVURU ŞEKLİ: 

Adaylar için başvurular başlamış olup en geç 25 mayıs 2017 tarihine devam edecek. Adaylar yukarıdaki başvuru şartlarını taşımaları dahilinde, şahsen bulundukları bölgeledeki belirlenen adrese yapmaları gerekmektedir.

Aşağıda vereceğimiz tablolar yardımı ile alım yapılacak illeri, sınav tarihlerini ve iş talep formu gibi tablolara ulaşabilirsiniz.

Tablo 1 İçin Tıklayınız. ( Tablo 1 de Önlisans mezunu olarak başvuru yapılabilecek bölümleri gösterir )
Tablo 2 İçin Tıklayınız. ( Tablo 2 de adayların nerede başvuru yapacaklarını gösteriri )
Tablo 3 İçin Tıklayınız. ( Tablo 3 te İstihdam edilecek Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendislerinin istihdam yeri ve sayısı ile sınav tarihlerini gösterir )

İş Talep Formları:

Kooperatif Görevlisi İş Talep Formu için tıklayınız.
Ziraat Mühendisi İş Talep Formu için tıklayınız.

Ayrıca İlanın Tam Metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/8t84td ) Bağlantısını kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim