Tarım ve Orman Bakanlığı 2.153 Memur Alımı kadroları, İlan Başvuru Tarihi, Başvuru Şartları, 35 yaş şartı var mı?

Tarım ve Orman Bakanlığına toplamda 2153 memur alımı gerçekleşecek. Bakan Bekir Pakdemirli sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda kadro dağılımını açıklamıştı.

KADRO DAĞILIMI;

MÜHENDİS ALIMLARI: Ziraat Mühendisi kadrosunda 699, Veteriner hekim kadrosunda 790, Gıda Mühendisi 363, Su ürünleri Mühendisi 101,

TEKNİKER ALIMLARI: Ziraat teknikeri 189, veteriner sağlık teknikeri kadrosunda ise 11 kişi alınacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Bakan Pakdemir yaptığı açıklamalarda personel alımın yerleştirme işlemleri 15 ile 2 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını ifade etti. ÖSYM üzerinden merkezi alımlar ile tercih işlemleri yapılacak.

Daha önceki yapılan Mühendis ve tekniker alımı başvuru şartlarında;

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, Dört yıllık Mühendislik fakültelerinden ilgili bölümlerinden mezun olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, kpss şartları taşımaları erkek adayların askerlik ile işliği olmaması, görevini sürdüremeye engel bir sağlık ve bedeni rahatsızlığın olmaması, ülke genelinde heryerde çalışabilecek sağlık durumunda olmamaları, yaş şartlarında 35 yaşını doldurmamış olmamaları, güvenlik ve arşiv araştırma sonucunun olumlu olması gerekli olacaktır. Tekniker kadrosundaki alımlarda ise adayların ön lisans ziraat teknikeri ile veterinerlik bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

MAAŞ HAKLARI;

Bekar ve yeni göreve başlayan Veteriner sağlık teknikeri maaşı 4936,44 TL’dir. Yeni göreve başlayan bekar ve çocuğu olmayan Mühendis 2020 maaşlarında ise 6312,39 Tl olarak açıkandı. İlanlara air detaylar ÖSYM üzerinden açıklanacak.  Başvurular 15 Mayıs 2020 günü başlayacak. Gelişmeler olduğunda hemen haberdar olmak için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim