Tarım ve Orman Bakanlığı yaklaşık olarak 2 yıldır memur alımı yapmıyor. Önceki Bakan Fakıbaba' nın açıklamalarının olduğu da biliniyor. Öyle ki Bakan tarafından yapılan açıklamada 10 bin memur alımı için kadro talep edildiği, bu alımların da sürece dahil edileceği ifadelerine yer verilmişti. Yüzbinlerce aday tarafından merakla beklenen bu konu, CHP vekili tarafından yeni bakan Bekir Pakdemirli' ye soru önergesi olarak iletildi ve yanıt verilmesi beklendi. Yüzbinlerce aday tarafından beklenen, yaklaşık iki yıldır gündeme gelmesine rağmen henüz bir çözüme kavuşturulmayan ilanla alakalı bakanın açıklama yapması ve memur alımlarıyla alakalı olarak ilan tarihine yönelik bilgi verilmesi istendi.

Bakan Pakdemirli' ye soruldu, yanıt geldi

Tarım Bakanlığı memur alımıyla alakalı olarak Bekir Pakdemirli tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı' ndan kadro talep edildiği yönünde ifadelere yer verildi. Ancak bundan önceki Bakan Fakıbaba tarafından da aynı ifadelere yer verilmiş, memur alım ilanlarıyla alakalı kadronun Hazine ve Maliye Bakanlığından talep edildiği aktarılmıştı. Daha önceki bakanın açıklamaları, verilen sözler unutuldu mu? Bakanın görevden ayrılmış olması, bakanlığın görevinin yerine getirilmesine engel mi oluşturmaktadır? Yaklaşık olarak iki yıldır ilan bekleyen yüzbinlerce vatandaşın durumu ne olacaktır? Sitemiz isinolsa.com üzerinden bizlere yoğun olarak atılan bu mesajlar, gündeme getirilmesi istenen mesajlardır. Bu mesajların ortak noktası, haberimizde geçenler olmakla beraber, gıda ürünleri, su ürünleri, veteriner hekimler gibi çok sayıda eğitim ve tahsil görmüş vatandaşımızın, memur adayının bu konuda ilan beklentisi bulunmaktadır. İşsiz, borç batağında ilan bekleyen bu kişilerin seslerine kulak verilmesi gerekmektedir. Her zaman olduğu gibi bizler isinolsa.com ekibi olarak ziyaretçilerimizin düşüncelerini aktarmaya, onların bu taleplerini gündeme taşımaya çalıştık.

Umuyoruz ki uzun zamandır çözülmeyi bekleyen ve beklentinin yüksek olduğu bu konuyla alakalı, her iki tarafı da ortak paydada buluşturacak bir ilan gündeme gelir ve alımlar gerçekleştirilir.

Tüm memur alım haberleri, kamu gündemi ve çok daha fazlasından ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim