Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine, KPSS 2019/3 tercihleri üzerinden personel alımları gerçekleştirileceği kamuoyuna duyurulmuştur. İlgili ilan kadroları ve başvuru şartları da kılavuzda detaylıca aktarılan alımlara başvurular, tercihler üzerinden gerçekleştirilecektir. Büro memuru ve tekniker alımı için adayların belirtilen nitelik kodlarını sağlayabiliyor, belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmaları gerekiyor.

Büro memuru ve tekniker alımları yapılıyor

Önlisans ve lisans kadroları üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak alımlar için tercihler başladı. 24 Ocak 2019 tarihine kadar adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Adayların tercihlerini yapmaları için tercih ücretini de ödemiş olmaları gerekmekte ve bu tercih ücreti ÖSYM tarafından son zamla birlikte 20 TL olarak belirlenmiştir.

Başvurular ve diğer detaylar hakkında bilinmesi gerekenler

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak alımlarda, adayların ilan kılavuzunda belirtilen kadroların karşısında yer alan nitelik kodlarına uygun olmaları gerekmektedir. Nitelik kodlarıyla alakalı bazı merak edilen bilgilendirmeleri de zaten daha önce yaptığımız haber üzerinden sizlere ulaştırmıştık. Nitelik kodlarıyla alakalı haberimize ulaşmak için buraya tıklayınız.

Tercihler alınmaya başladı

Yayımlanan tapu kadastro memur alımı için tercihler alınmaya başladı ve adaylar 24 Ocak tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirmeye devam edecekler. Bu tarihten itibaren tercihler alınamayacak ve adayların yerleştirme süreçleri başlamış olacaktır. Başvuru yapmayı düşünen adayların KPSS 2019/3 tercih sürecini etkin geçirmelerini ve son güne bırakmadan tercih işlemlerini tamamlamalarını önermekteyiz. Yayımlanan ilanlarla alakalı detaylar ve kılavuzlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın tüm detayları için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim