Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı Türkiye geneli toplamda 125 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Söz konusu ilan için başvuru yapmak isteyen adaylar büyük merak ile başvuruların başlamasını beklemekteydiler. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur alımı başvuruları başladı ve adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını tamamlayabilirler. Aşağıda ilgili alım için detaylara ulaşabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinine memur alımı yapacağını belirtti. Buna göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşra hizmet birimlerinde 125 kişilik boş kadro ile Arşiv Uzmanı alımı gerçekleştirecek. Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşımaları zorunludur. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, adayların KPSS puan durumuna göre sınav yapılacaktır. İlgili sınav Yazılı biçimde yapılacak olup, KPSS puan sıralasından kadro sayısının 4 katı kadar aday sınava çağırılacaklardır. Yazılı sınavda başarılı olan 125 kişi ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde sözleşmeli olarak göreve başlayabileceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur alımı ilanına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuruda bulunbilirler. Buna göre adaylardan, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 1,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak nitelikleri aranmaktadır.

Ayrıca ilgili kadro olan Arşiv uzmanı için özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Eğitim olarak, 4 yıllık eğitim veren fakültelerin Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İlanın 30 Mart 2018 tarihi itibari ile yayımlanmasının ardından başvurular bugün ( 06 Nisan 2018 ) tarihi itibari ile başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç bir hafta içerisinde yani 13 Nisan 2018 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar yapmaları şarttır. Başvuru yapacak adaylar (www.tkgm.gov.tr) adresinde bulunan Sözleşmeli Personel Başvuru Talep Formunu doldurarak istenilen belgeler ile birlikte ilgili şehirlerde bulunan Tapu ve Kadastro genel Müdürlüklerine şahsen başvuru yapacaklardır.

BAŞVURU YAPILACAK BÖLGELER:

Adaylar başvurularını sadece Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Edirne, Van, Elazığ, Eskişehir, Denizli, Kastamonu, Sivas, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde buluan Müdürlüklere yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURULARU SONUÇLARI VE SINAV

Başvuru işelmini yapan adaylar Sınav ücreti olan 100 TL yi 09 Mayıs 2018 ile 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında aday.ankara.edu.tr internet sayfasındaki Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) Aday Bilgi Sistemi üzerinden sınav kaydı başvurusu yapılmak ve sistem yönergelerini takip edilmek üzere online olarak yatıracaklardır.

Tapu ve Kadastro genel Müdülüğü yazılı sınavını 02 Haziran 2018 tarihinde saat 10:00 da Ankara'da yapacaktır. Sınav konuları hakkında ve diğer detaylara ulaşmak için ilanın tam metnini inceleyiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim