Tapu ve Kadastro 30 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda memur personel alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda Tapu ve Kadastro farklı pozisyon ve farklı illerde toplamda 54 kişilik boş kadro ile memur personel alacak. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacak olup, adayların KPSS B Grubu en az 70 puan almış olması gerekmektedir. Alım kadroları Büro Personeli ve Tekniker kadrosudur. Büro Personelleri merkez ve taşra teşkilatına Tekniker adayları ise Taşra teşkilatında alınacak. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü alacağı 54 pozisyon için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan şartını taşımaları, . Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması.Büro Personelleri için, Dört (4) yıllık Yüksek Okullarının Tapu Kadastro bölümünden veya iki (2) yıllık Meslek Yüksek Okullarının Tapu Kadastro/Tapu ve Kadastro Bölümünden mezun olmak, Tekniker adayları için, İki (2) yıllık Meslek Yüksek Okullarının Tapu Kadastro/Tapu ve Kadastro Bölümünden mezun olmak şartları aranacak. Tüm şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Adayları yukarıdaki şartları taşımaları halinde, 06 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular alım tablosundaki herhangi bir kadro için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne son başvuru tarihi saat 17:00 a kadar müracat etmeleri gerekmektedir. Başvuru formuna, (www.tkgm.gov.tr) internet adresinden, “Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu” temin edilerek dolrurulma sureti ile istenilen belgeler ile birlikte şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Ayrıca posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru sırasında adaylardan, Sözleşmeli Personel başvuru talep formu ( 4/B ), Diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi, KPSS yerleştirme sonuç belgesi ( internet çıktısı ), Nüfus Cüzdanı fotokopisi belgeleri istenecektir. İlanın tam metninden başvuru formuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca yapılan duyuruya ulaşarak ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve alım tablosuna ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim