Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan duyuruya göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 125 kişilik boşluk ile alım ilanı yayımlanmıştır. Söz konusu duyuru ÖSYM tarafından 03 Ocak 2020 tarihinde gelmişti ve adaylar tercih sürecini bekliyor. Tercihler bu hafta başlayacak olup İşin Olsa ekibi olarak haberimizde sizlere kadro dağılımı ve başvuru şartları hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca tercih süreci ve tercih ücreti konusunda da kısa paylaşımlar yapacağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

şmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme yöntemi ile 57 adet Büro Personeli ve 68 adet Tekniker unvanında olmak üzere toplam 125 (yüzyirmibeş) adet sözleşmeli personel alınacaktır.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

ÖSYm tarafından alınacak tercihlerde adayların tercih yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. İşte o nitelikler:

  • Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

KPSS PUANI ŞARTI:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tercih yapacak adayların, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden puan almış olmak.

NİTELİK KODLARI DETAYLARI:

3301: Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi veya Gayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

3318: Tapu ve Kadastro, Tapu Kadastro veya Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

TERCİH SÜRECİ:

Adaylar tercihlerini, 8-15 Ocak 2020 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 15 Ocak 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

TERCİH ÜCRETİ:

ÖSYM KPSS 2020/3 tercihlerinde tercih yapacak olan adaylar öncelikle ÖSYM tarafından anlaşmalı bankalara 20 TL olan sınav ücretini yatırmaları gereklidir.

TERCİH KILAVUZLARI:

Genel Bilgiler

TABLO-1.  Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

Dilekçe