Devlet Personel Başkanlığının yayımladığı personel alım ilanına göre Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü memur alımı yapacak. 125 personel alımı başvuruları 6 Nisan tarihi itibari ile başlıyor. Taşra teşkilatına yapılacak olan alımlarda genel ve özel şartlar neler? Hangi illerde alım yapılacak? Başvuruda istenilen belgeler neler? İşte tüm bu soruların cevabı..

GENEL ŞARTLAR

TKGM Türkiye geneli illerde hizmet birimlerinde tüm ihtiyaç bulunan kadrolar için alım yapılacak olan pozisyon sayısının 4 katı kadar aday yazılı sınava alınacak.

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekiyor. Kazanan adaylar 4B statüsünde istihdam edilecekler. 657'nin 53. Maddesindeki sağlık şartlarını taşıyan adayların başvuru yapması isteniliyor. Erkek adayların askerlik ile ilişiği bulunmaması, TCK'nın 53. maddesindeki suçlardan mahkum olmamaları isteniliyor. 

ÖZEL ŞARTLAR

Tapu kadastro sözleşmeli memur alımı için istenilen eğitim şartlarında (Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça) derslerinin okutulduğu 4 yıllık bölümlerden mezun olmak istenilmektedir. KPSS P3 puanından en az 60 puan almış olmak gerekiyor.

BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar başvuruları 6 Nisan tarihi itibari ile Tapu Kadastro Bölge müdürlüklerine yapabilecek. Başvurular badece şahsen yapılacak. Tapu Kadastro Genel müdürlüğünün resim internet sitesi üzerinden başvuru formu ile Diploma veya Mezuniyet Belgesi Fotokopisi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, KPSS Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı) belgelerinin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün bölge müdürlüklerine teslim ederek başvuruları en geç 13 Nisan tarihine kadar yapılabilecek.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim