Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen adayları Şubat atamalarını bekleniyor. 2017 yılı öğretmen atamalarında planlanan alımlara göre beklenin altında sayıda öğretmen atanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacı hat safhaya ulaştığı MEB resmi verilerle anlaşılmakta. Üniversitelerin Eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adayları ile öğretmenlik dışı bölümlerden mezunu olup Üniversitelerin formasyon eğitimini tamamlayan öğretmen adaylarının sayısı her geçen yıl katlanarak artmakta. Öğretmen ihtiyacı ve atama bekleyen öğretmen adayları değerlendirildiğinde 2018 yılı Şubat ayı öğretmen atamaları önem arz etmektedir. 

Mili Eğitim Bakanlığı öğretmen atama planı için Şubat atamaları ile Ağustos atamalarının kaldırılarak yılda bir kez yapılacağının açıklanması ardından Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği atama sayılarında düşüş gerçekleşti. Öğretmen alımlarında adaylar mülakat sınavına da alınıyorlar.

2018 ŞUBAT ATAMASI EN ÇOK ATAMA HANGİ BRANŞA YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan verilere göre MEB 140 bin üzerinde öğretmen açığı bulunuyor. 2018 yılı şubat atamalarında tahmini olarak 20 bin öğretmen alınması bekleniyor. En çok alım yapılması eklenen branşlar ise Sınıf Öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Okul Öncesi öğretmenliği ve İlköğretim matematik öğretmenliği branşlarında olacaktır. Öğretmen açığı bulunan branşlarda 16 binden fazla Din kültürü öğretmeni, 15 bin civarında İngilizce, yaklaşık 10 bin İlköğretim matematik öğretmenliği ve son olarak 9 bin civarında sınıf öğretmeni açığı bulunuyor. 

2017 ATAMALARI

2017 yılı şubat atamalarında da 3 bin 570 sınıf öğretmeni, 2 bin 193 sınıf öğretmeni, 2 bin 143 Din Kültürü öğretmeni, 1.835 İlköğretim matematik öğretmeni atanmıştı. 2018 yılı şubat atamalarında da en çok alım yapılacak olan branşların aynı olması bekleniyor.