Geçtiğimiz aylarda ilanları yayımlanmış olan Savunma Sanayii Başkanlığı ve TEDAŞ bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda ve nitelikler memur personel alımı yapılacağını belirtmişlerdi. Başvuruların geçen haftalarda başlaması ile artık sona eriyor ve henüz bu ilanlara başvuru yapmamış olan adaylar için son bir kez detayları sizlere aktarıyor olacağız.

Adaylardan Aranan Başvuru Şartları Nedir?

Savunma Sanayii Başkanlığı ve TEDAŞ adaylardan genel nitelikler arıyor. Buna göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak gibi genel nitelikler aranacak.

Adaylardan Hangi Özel Nitelikler Aranacak?

Savunma Sanayii Başkanlığı ve TEDAŞ alımını yapacağı boş kadrolar için adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, sınavın yapılacağı tarih itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından TEDAŞ için en az 75 ve Savunma Sanayii Başkanlığı için en az 65 puan alınmış olması gerekmektedir.

Hangi Pozisyonlar için Memur Alımı Yapılacak?

TEDAŞ ve Savunma Sanayii Başkanlığı farklı pozisyonlarda memur personel alımı yapacaklar.

TEDAŞ toplamda 10 kişilik boş kadro ile 8. Dereceli Müfettiş yardımcısı alacak. Savunma Sanayii Başkanlığı ise, 34 kişilik boş kadro ile Proj Mühendisi pozisyonunda 15 ve proje Asistanı pozisyonunda 19 sözleşmeli personel alacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Her iki kurum için de adaylar başvurularına geçtiğimiz günlerde başlamışlardı ve artık sona eriyor. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 15 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Savunma Sanayii Başkanlığna başvurular Başkanlığın internet sitesindeki (www.ssb.gov.tr) sınav başvuru ekranında tanımlı olan bilgileri eksiksiz doldurarak, aşağıda belirtilen belgeleri son başvuru tarihine kadar istenen belgelerin sisteme yülenmesi ile yapılacaktır.

TEDAŞ memur alımına ise başvurular, TEDAŞ resmi internet sitesi olan (www.tedas.gov.tr) adresinden alınacak başvuru formunu eksiksiz doldrarak son başvuru günü en geç saat 17:00 a kadar “TEDAŞ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Nasuh Akar Mahallesi Türkocağı Caddesi No: 2 Kat: 13 06520 Balgat-Çankaya/ANKARA” adresine şahsen veya posta ile yapmaları gerekmektedir.

İlgili ilanlara ulaşmak ve başvuru kılavuzlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

TEDAŞ Memur Alımı İlanı

SSB Memur Alımı İlanı

Editör: TE Bilisim