Sermaye Piyasası Kurulu 2021 yılı için memur alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci hala devam etmekte olup adaylar başvuruların nasıl yapılacağını merak etmektedir. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte online başvuru sonrası yapılacak şahsen başvurular nasıl olacak? Adayların başvurular hakkında bilmesi gerekenler nelerdir? tüm detayları işin olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

40 Meslek Personeli Alımı Yapılacak!

Sermaye Piyasası Kurulu 40 kişilik boş kadro ile Memur kadrosunda meslek Personeli alacak. Ayrıca meslek Personeli alımları da ikiye ayrılmaktadır. Bu yönde SPK 2021 yılı için 30 Uzman Yardımcısı Alımı ve 10 Uzman Hukukçu Yardımcısı alımı yapılacak.

Her iki kadro içinde belirtilen eğitim ve KPSS şarrtları farklıdır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

SPK Memur alımına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle genel olarak belirtilen 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adayları için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacak.

Özel olarak İse,

  • 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Sermaye Piyasası Kanunu ve diğer mali yasalara göre suç sayılan bir eylem dolayısıyla aleyhine verilmiş bir hüküm bulunmamak,
  • Giriş işlemleri dolayısıyla gerçeğe aykırı bilgi ve belgeler vermemek, beyanda bulunmamak.
  • ÖSYM tarafından yapılmış olan 2019 veya 2020 yıllarındaki KPSS'den en az 75 puan almış olmak,
  • En az Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmak,

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Sermaye Piyasası Kurulu memur alımı başvuruları 27 Nisan 2021 tarihi ile başlamıştı. Bu kapsamda adaylar online başvurularını en geç 11 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek. Ancak Online başvuru sonrası başvuru formu ve istenen belgeleri şahsen veya posta yolu ile iletmesi gereklidir.

Bu kapsamda 11 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılacak Online başvuru formunu doldurarak en geç 18 Mayıs 2021 tarihine kadar Online doldurulan başvuru formunu çıktısının alınarak öğrenim belgesinin fotokopisi ile birlikte Kurulun Ankara merkez adresine şahsen veya posta yolu iletmeleri gerekmektedir.

ANCAK: Bildiğiniz gibi sokağa çıkama yasağı 17 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda adayların belge teslimi içi 2 günlük bir süresi olacak. Online başvuru yapan ve belgeleri temin eden adaylar 2 gün içerisinde teslim etmeleri gereklidir. 2 Günlük süre çok az bir süre olmakla beraber sürenin uzatılmasını istiyoruz.

KONU HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİĞİNDE ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin BURAYA

Android Uygulama için BURAYA

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim