Sosyal Güvenlik Kurumu Resmi Gazete'nin 29 Mayıs 2020 tarihli gazetesinde ilan yayımladı. Yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı ilanına göre Kurumunmerkez teşkilatındaki eksikliğe göre Genel İdare Hizmetleri sınıfında 20 kişilik boş kadro ile Sosyal Güvenlik uzman Yardımcısı alımı yapılacak. Peki adaylardan aranan başvuru şartları nedir? Özel şartlar nedir? Alana göre kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

ALANA GÖRE MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI:

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzman yardımcılığı gitiş sınavına göre, 2 Matematik, 4 Aktüerya, 8 Bilgisayar Mühendisliği ve 6 İstatistik olmak üzere toplamda 20 Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı olmak üzere lisans mezunu memur alımı yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu Alımları için adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve Eğitim, Yaş, KPSS gibi nitelikler aranacaktır.

- Giriş sınavına katılabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren aktüerya, istatistik, matematik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

- Geçerliliği devam eden YDS’den en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

- Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

- Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alımı için; 2018 ve 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) alanına göre KPSSP3 ve KPSSP12 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,

BAŞVURULAR:

Sosyal Güvenlik Kurumuna personel alımı başvuruları 08 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 19 Haziran 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar başvurularını istenne başvuru belgeleri ile İntenet üzerinden E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden gerçekleştireceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim