Sosyal Güvenlik Kurumu her sene memur alımı yapmaya devam ediyor. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmakta olup yıl içerisinde sözleşmeli ya da daimi kadrosunda çalışmak üzere personel alımlarıda yapılmaktadır. Bu alımlar Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi sitesinde bulunan ilanlar bölümünde belirtilmekte ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından da kamuoyuna duyurulmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılan duyuruda 60 memur alımı yapılacağı bildirildi.

Aranan Nitelikler

Sosyal Güvenlik Kurumu 60 memur alımı yapacak. Peki alınacak olan bu memurlarda aranan şartlar nelerdir?
Adayın 2015 ya da 2016 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir
Erkek adaylar için askerlik sıkıntısının bulunmaması
25 Temmuz 2016 - 5 Ağustos 2016 tarihleri arasında yazılı sınav için başvuru yapması
3 Eylül - 4 Eylül 2016 tarihlerinde yazılı sınava girmesi
Üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin birinden mezun olmak
KPSS118'den 80 ve ve üzeri puan almak

Yukarıda belirtilmiş olan şartları taşıyan adaylar Sosyal Güvenlik Kurumunun yayınlamış olduğu ilana başvuru yapabilir. Söz konusu ilana başvuru yapmak isteyen adayların KPSS sonuç belgesi, başvuru formu ve iki adet son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafını Sosyal güvenlik kurumu Başkanlığı Ziyabey Caddesi No: 6 Balgat/Ankara adresine getirerek ibraz ettirmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim