Sosyal Güvenlik Kurumu her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapmaktadır. Yıl içerisinde boş kontenjanların tespit edilmesi ile bu alanlara yazılı kurum sınavı ya da sözlü mülakatlar ile alım yapılmakta veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlendiği Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarının açıklanması ile yapılan Merkezi Atamalar ile alınmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan resmi bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere müfettiş yardımcısı pozisyonu için personel alacak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Sosyal Güvenlik Kurumunda müfettiş yardımcısı pozisyonunda istihdam etmek isteyen adaylar 5 Ağustos 2016 tarihi ile başvuru yapabilecek. 
Kimler Başvurabilir
  • 657 sayılı Devlet memurları kanununda bulunan 48. maddesini taşıyor olmak
  • 35 Yaşını doldurmamış olmak
  • Lisans hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak
  • KPSS 118'den 80 ve üzeri puan almak (2015 ve 2016 yılları için)
Yukarıda ki şartları taşıyan adaylar Müfettiş Yardımcısı pozisyonunda istihdam etmek için 5 Ağustos'da başvurularını yapabilir. Alınacak olan adayların sınava tabii tutulması beklenmekte olup söz konusu sınavın Ocak ayında düzenlenmesi bekleniyor. Yine Sosyal Güvenlik Tarafından yayınlanan bildiri ile alımların 60 kişi ile sınırlı olduğu da resmi olarak duyuruldu.