Devlet Personel Başkanlığı tarafından 17 Temmuz 2017 tarihli yapmış olan duyuruya göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bulunan personel eksikliği için toplamda 400 kişilik boş kadro ile Sosyal Güvenlik Denetmen yardımcısı alımı yapacak. Denetmen Yardımcısı adayları Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak Giriş sınavı katılacaklardır. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylara sözlü biçimde sınav uygylanacaktır. Sınava başvuru yapacak adaylar ilanın yayımlanması ile birlikte başvurularına başlayacak olup en geç 21 Temmuz 2017 tarihine kadar başvurularını yapmalıdırlar. Başvuru onaylanan ve sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 11 Ağustos 2017 tarihine kurumun resmi internet sitesinde duyurulacaktır. Adı geçen adaylar ise 18 Eylül 2017 tarihi ile 29 Eylül 2017 tarihleri arasında Ankara'da sınava katılacaklardır.

SINAV İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Sosyal Güvenlik Kurumu 400 memur alım ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan şartları taşımaları, Giriş sınavının yapılacağı yılında ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP13, KPSSP42 ve KPSSP23 puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir durum söz konusu olmamak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan Giriş Sınavına iki defadan fazla giripte başarısız olmamış olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 17 Temmuz 2017 tarihi ile 31 temmuz 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, https://uyg.sgk.gov.tr/kdsinavbasvuru/AnaSayfa.do adresinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu’ nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/vZzmLH ) bağlantısını kullanarak ilanın tam metnini inceleyebilirler.

Editör: TE Bilisim