Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı 50 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Buna göre adayların Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesin katılabilmeleri için aranan niteliklere uygun olmaları gerkemektedir. Ayrıca adaylardan 2017 yılına iat Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu alım yapacağı Müfettiş Yardımcısı kadrosu için adaylara Giriş sınavı yapacaktır. Giriş sınavının yazılı sınavı 17 Mart 2018 tarihinde yapılacaktır.

Adayların sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavına göre puan sıralaması alınarak çıkan sonuca göre adaylar Sınav tarihi günü Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, ZiyabeyCad. No.6 Balgat/ ANKARA adresinde sınava katılacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu alımını yapacağı Müfettiş Yardımcısı kadrosu için adaylardan, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan 2017 yılı Kamu Personeli Seçme SInavından KPSSP22 veya KPSSP48 puan türlerinden en az 80 puan ve üzeri almış olmak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadive idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği lan ve YÖK tarafından onayanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak şartları aranmaktaır.

Başvuru şartlarına başvuru yapacak aadaylar başvuru belgesi ile birlikte istenilen diğer bilgi ve belgeleri Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına vermiş olmaları gereklidir ve Başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmaları şarttır. Başvuru tarihleri dışında başvru yapan adayların başvuruları geçerli sayılmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN İZLENECEK YOL:

Adaylar başvurularını, 29 Ocak 2018 tarihi ile 09 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular,  Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı (Simon Bolivar Caddesi No. 23 Çankaya/ANKARA) adresine şahsen veya posta yolu ile yapılacak. Ayrıca postada yaşanacak gecikme sonucunda kurum sorumlu olmaz ve adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru formunu, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının yukarıda belirtilen adresinden ya da www.sgk.gov.tr web sitesinden temin ederek KPSS sonuç belgesi, Başvuru formu, iki adet fotoğraf ile birlikte başvuru yapılır. Başvurusunu yapan adaylar ise daha sonradan Kurum Başkanlık, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile grup başkanlıkları binalarında asılmak ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yayınlanmak suretiyle açıklanacaktır.

İlanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. ilanın tam metni için Buraya Tıklayınız.