Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinden yayımlanan duyuruda, Sağlık Bakanlığı bünyesine kura yöntemiyle atama yapılacağı aktarıldı. Sağlık Bakanlığı atama kurası için adaylara aktarılan kılavuzda tabib, eczacı ve diş tabibi kadrolarına yönelik personel alımlarının yapılacağı ifadelerine yer verilerek, başvuru kılavuzu kamuoyuna duyuruldu. Bu kılavuz doğrultusunda aktarılan bilgilere göre " 1. Yerleştirmede ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı’ yapılacaktır. 2. Yerleştirmede ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı’ yapılacaktır. " ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı tabib, eczacı, diş tabibi kadroları için yapılacak atamalarda, başvuru işlemleri Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup, kura yeri ve saatinin www.yhgm.saglik.gov.tr adresi üzerinden kamuoyuna duyurulacağı bilgisi verilmiştir. Adayların kesinleştirilen başvuruları imzalanarak  T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA  adresinde belirtilen tarih çerçevesinde bulundurulmalı, adaylar posta yoluyla ya da şahsen iletmelidirler. Kura başvurusunda bulunup, başvurusunu iptal ettirmek isteyen adaylar  26 Şubat 2019 Salı –11 Mart 2019 Pazartesi saat 18:00’ e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebileceklerdir.

Yayımlanan atama duyurusuna yönelik daha fazla bilgi ve detaya ulaşabilmek için DPB tarafından yayımlanan atama kılavuzuna göz atılması gerekmektedir. Bilinmesi gereken tüm noktalar, bu kılavuzdan adaylara ve kamuoyuna sunulmuş durumdadır. İlgili kılavuz bağlantıları aşağıda yer almaktadır. Tüm memur alımları ve atama duyurularından ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da ilanları takip etmek için tıklayınız.

Atama kılavuzu için tıklayınız.