Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan son dakika duyurusunda, KPSS 2019/3 tercih işlemlerine yönelik tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Yapılan duyuruda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kadrolarını tercih edecek adaylar için boş kadro ve pozisyonların yanı sıra nitelik kodlarına da yer verildi. ÖSYM yaptığı duyuruda " Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, 18-24 Ocak 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2019/3 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 15.45’ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir. " ifadelerine yer verildi.

TERCİHLER 24 OCAK 2019 TARİHİNDE SONA ERİYOR - İŞLEMLER BAŞLADI

KPSS 2019/3 tercihleri kapsamında alınacak olan memurlara yönelik tercih kılavuzları yaıymlandı. Adaylar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kadrolarına tercihleri üzerinden başvurularını gerçekleştirecek ve belirtilen tarihler arasında işlemlerini tamamlayacaklardır. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, önlisans ve lisans mezunlarının tercihleri arasında gösterebilecekleri sözleşmeli personel pozisyonları aşağıda yer alan bağlantı üzerindeki kılavuzlardan erişilebilir durumdadır.

LİSANS DÜZEYİNDEN 22 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

TABLO-1. ÖN LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR

TABLO-2. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR

ÖNLİSANS KADROLARI ÇOĞUNLUKTA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kadroları, önlisans düzeyinden çoğunlukta. Önlisans mezunu adaylar ilgili KPSS puanlarıyla, nitelikleri karşılıyor olmaları halinde tercihlerinde bu kadroları ve pozisyonları tercih edebilirler.