Bakan Soylu Açıkladı - İlan Çarşamba Günü Yayımlanacak

8 bin bekçi alımıyla alakalı olarak Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada, bekçi alım tarihine yer verildi. Yakın zaman içerisinde duyurulacağını söylediğimiz bekçi alımıyla alakalı net ilan tarihi veren Bakan Soylu, 15 bin polis alımlarına da değindi. Bekçi alım tarihi ve polis alımlarıyla alakalı olarak " Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul'a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz. İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak. İstanbul'da evden hırsızlık günde 78'di, 57'ye düştü. Tüm Türkiye'de yüzde daha düştü. İstanbul ve Türkiye'deki asayişçileri topladık, bu oranı yüzde 30 daha düşürmelerini tembihledik. 3-4 gün sonra açıklanacak 15 bin polis daha alıyoruz. 5 binini İstanbul'a vereceğiz. Artık İstanbul, her tarafında huzurun, güvenin, asayişin temin edildiği bir şehir olacak. Huzurun, güvenliğin başşehri İstanbul olacak. " ifadelerini kullandı.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI NE OLACAK?

8 bin bekçi alımıyla alakalı bu bilgiler Çarşamba günü itibariyle netleşecek ancak, daha önceki alımlardan yola çıkarak mevcut şartlarda; 31 yaşı aşmamış olmak, askerliğini tamamlamış olmak, fiziki yeterlilik testlerinden ve sözlü mülakatlardan başarıyla ayrılabilmek, terör örgütleriyle ismi anılmamış olmak, ifade ve temsil yeteneği bulunmak, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmamak, T.C vatandaşı olmak gibi şartlar aranmaktaydı. Bu alımlarla alakalı olarak ise yeni şartlarda 31 yaş sınırının ve temel askerlik eğitimi şartının değiştirilip değiştirilmeyeceği merak ediliyor...

İŞİN OLSA ŞART TAHMİNİ - ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLMEDİ, ÖNCEKİ İLANLARLA AYNI OLACAK

Bakan Soylu' nun yaptığı bu açıklamalarda, herhangi bir şart ifadesi kullanılmadı ve sayı verilmedi. Bakan zaten 31 yaş şartının esnetilmesi yönündeki taleplerin, askerliğini tamamlamış olmak şartının değiştirilmesi isteğinin farkındadır. Buradan hareketle eğer şartlarda bi değişiklik yaşansaydı, bekçi alımıyla alakalı bu haber de mutlaka müjdelenir, kamuoyuna duyurusu yapılırdı. Bizim tahminlerimize göre bu kurallarda değişiklik yapılmayacak. En azından şimdilik böyle görülüyor. Umuyoruz ki yaş sınırı 35' e çekilir ve askerliğini yapma zorunluluğu ortadan kaldırılarak birçok adayın daha önü açılır. Bu konuyla alakalı bir gelişme yaşanırsa sizlere aktarıyor olacağız.

TÜM BEKÇİ ALIM İLANLARINDAN VE UYARILARDAN İLK SİZ HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim