2019 yılında memur alım sayısı kaç olacak? İşte merak edilen o sorunun yanıtı

Kamuya ve bağlı kuruluşlarına kadro ihdasları gerçekleştirildi. Uzun süre önce DİB için yapılan 9500 kadro ihdası, yakın zamanda İçişleri Bakanlığı bekçi alımı için yapılan 10 bin kadro ihdası derken; her yıl gerçekleştirilen ve kamuoyuna bilgilendirmesi yapılan memur alım sayılarıyla alakalı açıklamalar bu yıl yapılmadı. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımladı ve kurumların kadro, naklen, açıktan atama gibi taleplerini iletmesi gerektiğine, henüz taleplerini iletmeyen kurumların olduğuna değindi. DPB tarafından yapılan bu hatırlatmanın ardından, binlerce adayın merakla beklediği soruya yönelik bir açıklama gerçekleştirilmedi.

Her yıl memur alım sayıları açıklanıyordu

Kamuya her yıl yapılacak memur alım sayıları açıklanıyor, memur adaylarının bilgilenmesi sağlanıyordu. Kamuoyuna duyurulan bu alımlar, kadro ihdası veya açıktan atama yöntemiyle ilana çıkılarak gerçekleştiriliyor, adayların kamuda istihdamı sağlanıyordu. Bu yıl herhangi bir açıklama yapılmadı ve alım sayısı netlik kazanmadı. 22 Ocak 2019 tarihi itibariyle gerçekleştirilen ve kamuoyuna aktarılan resmi yazı kapsamında, memur alımı 2019 süreci için personel, memur, işçi gibi statülerde toplamda 60 bin personel alımı gerçekleştirilebilecektir.  Kadro imkanlarının, kurumlara sunulması da bu sayıya dahildir. Buradan hareketle 2019 yılı memur alımı için, 60 bin memur alımı sürecinin yaşanacağını söylemek mümkün olmaktadır. Yakın zamanda yapılan alımlar ve ilanları da bu sayıdan düştüğümüzde, 2019 yılı için çok az bir atama sürecinin kaldığı gözükmektedir. Konuyla alakalı kurumlar veya yetkili merciler tarafından açıklamanın yapılması beklenmektedir.

Gündeme yansıyan son dakika bilgisi olarak, bu alım süreciyle alakalı gelişmeleri takip edip, size aktaracağız. Bilgilendirmeleri kaçırmamak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.