Belediyelere memur personel alımı ilanları yayımlanıyor. Az önce Sivas Belediyesi tarafından gelen ilana göre 2020 yılı için itfaiye eri alımı yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda alımlar sadece Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için geçerli olacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizde Sivas Belediyesi itfaiye eri alımı ilanı hakkında detayları aktarıyoruz.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Sivas Belediyesi bünyesine 67 kişilik boş kadro ile itfaiye eri alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda Alımlar Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu adaylar alınacak olup bu yönde adaylardan KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Bu bağlamda Belediye Genel İdare Hizmetleri sınıfında erkek adaylardan Ön Lisans mezunu 40 itfaiye eri alacak adyalardan ise, Herhangi bir Önlisans programından mezun olmak. En az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

Kadın veya Erkek adaylar içinden ise, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön lisans programlarının birinden mezun olmak ve En az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile 7 itfaiye eri alınacak.

Lisans mezunu Erkek adaylar içerisinden ise, Lise ve Dengi Okul Mezunu olmak ve En az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı ile 20 itfaiye eri alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel ve özel nitelikler istenecek. Bu bağlamda genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Sağlık açısından görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, 2018 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartı aranır.

Boy ve yaş niteliği kapsamında ise, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

İtfaiye eri niteliğindeyse, Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak ve İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak şartları aranıyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar başvurularına 16 Mart 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 20 Mart 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurular mesai saatleri içerisinde Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Müracaat Masasına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim