Sivas Belediyesi Şubat ayında bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere itfaiye eri alımı ilanı yayımlamışt. Yayımlanmış olan ilana göre 67 kişilik kadro ile kadın erkek adaylar arasından alım yapılacak. Adayların en çok merak ettiği konulardan olan belediye'ye İtfaiye eri alımı başvuruları ne zaman başlayacak oldu. Peki detaylar nedir? Başvuru belgeleri nedir? İşte detaylar.

KADRO DAĞILIMI:

Sivas Belediyesi bünyesine Genel İdare Hizmetleri sınıfında 67 İtfaiye eri alımı yapacak. Bu kapsamda, Erkek Ön Lisans mezunu 40, Kadın Erkek Ön Lisans mezunu 7 ve Erkek Lise Mezunu 20 İtfaiye eri alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sİvas Belediyesi adaylardan öncelikle genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak şartı arayacak.

Bunun dışında özel olarak;

1.1-İlan edilen itfaiye eri kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı KPSSP93, KPSSP94 Kamu Personel Seçme Sınavlarına girmiş ve belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak,

1.2-Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,

1.3-657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye İtfaiye Yönetmeliği’nin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte itfaiye eri için 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

1.4-Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

1.5-İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sivas Belediyesine 67 İtfaiye eri alımı ilanı Şubat ayının ilk haftalarında yayımlanmış olup başvuru süreci bu ay başlıyor. Bu kapsamda başvurular 16 Mart 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Mart 2020 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Müracaat Masasına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

İSTENEN BELGELER NEDİR?

  • İş Talep Formu Kurumumuzdan veya belediyemiz www.sivas.bel.tr internet adresinden temin edilecektir.
  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet belgesinin belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir)
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir)
  • En az C sınıfı sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir)
  • KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  • Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak),

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Başvuru süreci başladığında anında bilgi sahibi olmak için ise İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz.