Fethullahçı Terör Örgütü ve PDY bağlantısı bulunan kişilerin kamuda görevden atılma süreçleri devam ediyor. Şuana kadar açıklanan sonra rakamlara göre kamudan 66 binden fazla memur görevden uzaklaştırıldı. İlerleyen günlerde bu rakamın 70 bine kadar çıkması bekleniyor. Peki şunda kamuda ki bu boşluk nasıl doldurulacak? Alımlar ne zaman yapılacak?

Ne Zaman Alımlar Yapılacak

Basına yansıyan son rakamlara göre 66 binden fazla kişi görevden alındı. Bu kişilerin yeri hızla doldurulmaya çalışılacak çünkü kamu kurumlarının çalışmasında her hangi bir aksaklığın olmaması isteniyor. Milli Güvenlik Kurulunun kararı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde oylama ile kabul edilen Olağan Üstü Hal ilan edilmesi ile görevden atılan memurlar tekrar memur olamayacak.

Buna göre kamu kurumlarına alınacak olan kişi sayısı sınırsız yani neredeyse tüm başvurular kabul edilecek ve adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarına bakılacak. Başvurular ne zaman başlayacak ve alımlar ne zaman olacak bilinmiyor. Ancak adayların sözlü mülakatlara çağrılması öğrenildiği gibi Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamalarını Eylül 19 yani okullar açılmadan yapması beklenmektedir. İlerleyen günlerde bu konular hakkında daha detaylı açıklamalar hükümet ve Türkiye Cumhuriyet Devlet Personeli Başkanlığı tarafından duyurulması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim