Sosyal Güvenlik Kurumu Memur alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını elektronik ortamda bazı nitelikler doğrultusunda gerçekleştirecekler. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere KPSS Puanı ile Sosysal Güvenlik Denetmen yardımcısı alacak. Bu kapsamda alımlar, Kurumunda taşra teşkilatındaki Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan aranan nitelikler nelerdir? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı başvuruları 24 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 04 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak
  • 2019 veya 2020 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P40, KPSS P42 veya KPSS P43 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.
  • En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

SGK Memur alımı başvuruları sadece İnternet ortamında yapılacak. Bu doğrultuda adaylar başvurularını e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden yapacaklardır.

Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup “Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı sınavı başvuru formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.

Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Aday; başvuru formuna 4.5x6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir. Başvuru esnasında ayrıca fotoğraf istenmeyecektir.

Adaylar iletişim bilgilerini (adres, telefon numarası, e-posta adresi) en güncel haliyle yazacaklardır.

Başvuru formunun hatasız ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır.

Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adayların tespiti, başvuran adayların KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılır.

BAŞVURU KILAVUZU