Sosyal Güvenlik Kurumuna 400 Denetçi personel Alımı İçin Başvuruları 17 Haziran tarihinde sona erecek!

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden açıklanan ilana göre; Sosyal Güvenlik Kurumuna 400 Denetçi yardımcısı memur alımı yapılacak. Adayların, KPSS'den en az 75 ve üzeri puan almaları gerekli olacak. Adayların başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı ve memur alımında başvurular 17 Haziranda tamamlanacak.

BAŞVURU DETAYLARI;

Sosyal güvenlik kurumu Devlet Personel başkanlığı üzerinden açıkladığı personel alım ilanına göre denetmen yardımcısı alımı yapacak. Başvurular için verilen süre 17 Haziran tarihinde tamamlanacak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 48. Maddede belirtilen şartları taşıyan, yaş şartında 35 yaşını geçmemiş, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’den P47, P42, P40 ve P23 puan türlerinden en az 75 puan almış olmak, görevini sürdürmeye engel herhangi bir durumu olmamak şartları aranacak.

KPSS puan sıralamasında yüksek puandan 4 katı kadar aday yazılı sınavına alınacaklar.  Yazılı sınav 8 ile 26 Temmuz tarihlerinde Ankara ilinde gerçekleştirilecek. Yazılı sınavda kamu maliyesi, iktisat, Hukuk, Muhasebe alanlarından sorular yöneltilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek. Adayların sosyal güvenlik yardımcılığı başvuru formu üzerinden eksikliksiz bir şekilde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Sözlü sınavda ise adayların sınav konuları ile ilgili bilgi beceri, liyakat davranış ve tepkileri temsil kabiliyeti, genel kültür ve genel yetenek testi, bilimsel ve teknoloji gelişmelere açıklığı, kendini ifade etme gücü, muhakeme gücü, bir konuyu kavrayıp yorumlayabilme ve özetleme gücü yönlerinden değerlendirmeye tabi tutulacak.

Matematik, İstatistik, Aktüerya bölümü mezunlarının P13 puan türlerinden 75 ve üzeri puan almış olmaları ile 50 kişi alınacak. Diğer bölümlerden mezun olanların ise 350 kişi istihdam edilecek.

İlan detayları için tıklayın

Editör: TE Bilisim