Resmi Gazete de ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından gün itibari ile yapılan duyuruya göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere Denetmen Yardımcılığı kadrosunda toplamda 400 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak.Sosyal Güvenlik Kurumu taşra teşkilatındaki eskiliği giderecek.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK:

Sosyal Güvenlik Kurumu alım yapacak olduğu kadro için adaylara sınav uygulayacak. KPSS puan sırasına göre sınava katılacaklardır. Giriş sınavı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sözlü biçimde gerçekleşecek. Başvurusu yapan ve sınava girmeye hak kazananların listesi 11 Ağustos 2017 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde duyurulacaktır. Listede yer alan adaylar ise 18 Eylül 2017 tarihi ile 29 Eylül 2017 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

Giriş sınavına katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan; KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere, alınacak kadronun 4 (dört) katı kadar aday, sözlü sınava çağırılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan almış adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Adaylar başvuru yapabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan sınava 2 defadan fazla katılmamış olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP42, KPSSP23 ve KPSSP13 puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen yardımcısı alım ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına gün itibari ile başlamış bulunmaktadır. Başvurular en geç 31 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek olup adaylar son başvuru gününe kadar başvurularını Elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim