Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı için ilan yayımladı. Tercih kılavuzu üzerinden gelen duyuruya göre Sosyal Güvenlik Kurumu 1400 memur alımı yapacak. Lisans ve Ön Lisans mezunu yapılacak memur alımında kadro dağılımı ve alım yapılacak şehirler açıklandı. Sadece Başvuru şartlarını ve nitelik kodlarını taşıyan adaylar tercih yapabilecekler. İşin Olsa ekibi olarak haberimizde sizlere detayları paylaşacağız.

ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU MEMUR ALIMI YAPILACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS  2020/1 tercihleri için lise mezunu memur alımı yapmayacak. Sadece Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar için alım yapılacak. Buna göre Ön Lisans mezunu kadroları ile 600 Memur ve Lisans mezunu 800 Memur alımı yapacak.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Ön Lisans Mezunu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu sadece Memur kadrosunda 600 Memur alımı yapacak. 

Lisans Mezunu ise Memur ve Avukat kadrosuna memur alımı yapılacak. Buna göre 120 Avukat Alımı ve Memur alımı kadrosuna 680 memur alımı yapılacak.

ŞEHRE GÖRE DAĞILIM NASILDIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Lisans ve Lisans mezunu alımları, Adana, Ayonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tekşrdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak illerinde alım yapılacak.

NİTELİK KODLARINA GÖRE ŞARTLAR:

SGK Ön Lisans mezunu memur alımları için adaylardan sadede 3004 nitelik kodu ile alım yapacak. Buna göre 3004 nitelik kodunda, Sosyal Güvenlik önlisans programından mezun olmak şartı aranır.

Lisans mezunu nitelik kodları ise: 4419, 4421, 4429, 4463 şeklindedir. Buna göre;

4419: Hukuk lisans programından mezun olmak.

4421: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat lisans programlarının birinden mezun olmak.

4429:Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.

4463: Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik lisans programından mezun olmak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların yukarıdaki niteliklere ek olarak 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olmaları gereklidir.

TERCİHLER DEVAM EDİYOR!

Adaylar tercihlerine en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecekler. Bu kapsamda tercihler sadece online olarak ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yapılacak. Ayrıca tercih ücreti olarak 20TL ücret aranıyor. Tercih kılavuzlarına ulaşarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim