Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda, şehir hastanelerinin hız kesmeden kurulduğuna, hizmete açıldığına yer verildi. Bu açıklamalar ışığında da Sağlık Bakanlığı tarafından şehir hastanelerine personel alımı sürecinin gündeme geleceğine değinildi. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamasında " Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent'te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak. " şeklinde konuştu.

HANGİ KADROLARA ALIMLAR YAPILACAK?

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Koca tarafından bir açıklama gerçekleştirilmiş ve Ankara Şehir Hastanesi' nin hizmete açılması, mevcut personel sayısı gibi noktalarda bilgilendirmeler sağlanmıştı. Yapılan açıklamada da 4 bin personelin görevde olduğuna değinilmişti. Yukarıda yer alan açıklamalarla beraber Nisan ayında şehir hastaneleri için personel alımının yapılması beklenmektedir. Kadrolar ise Teknikerler, Teknisyenler, Görüntüleme teknisyenleri, Hasta yönlendirme ve danışma(tıbbi sekreter, resepsiyon, refakat, hasta taşıma), çağrı merkezi görevlisi, oda destek personeli, mutfak personeli(aşçı, aşçı yardımcısı, kepçeci, bulaşıkçı, meydancı, depo personeli,  temizlik personeli (hastane ve hastanede temizlik süreçleri), hastane güvenliği, otopark personeli şeklinde beklenmektedir.

İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİM ALIN

İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirerek, Sağlık Bakanlığı personel alımlarıyla alakalı tüm gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilir, bildirim alabilirsiniz.

İOS> TIKLA

ANDROİD>TIKLA

Editör: TE Bilisim