Sayıştay Başkanlığı Memur Alımı yapacak. Getçiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur personel alımı ilanına göre Sayıştay Başkanlığı Denetçi Yardımcısı kadrosuna olmak üzere 45 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda adaylara sınav yapılacak olup sınav başvuruları ÖSYM üzerinden alınacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Sayıştay Başkanlığı Denetçi Yardımcısı alımı başvuruları başladı. 22 Eylül 2020 tarihi itibari ile başlamış olan başvurular en geö 29 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecektir. Bu yönde adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) alınacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sayıştay Başkanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

gibi nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan Eğitim, Yaş ve Sağlık şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Eğitim: Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.

Yaş: Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular)

Sağlık: Sağlıkla ilgili, denetçilik görevini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim