Ülkemizde bulunan kamu kurumları devamlı olarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre alım yapmaktadır. Devlet Personel Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği tamamlamak isteyen Sayıştay Başkanlığı toplamda 45 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek. Adaylar için başvuru süreci bugün itibari ile başladı ve haberimizin devamında bulunan bilgiler doğrultusunda başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

İLANIN DETAYLARI:

Sayıştay Başkanlığı gçtiğimiz günlerde bünyesine 45 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti ve bu doğrultuda 45 kişilik kadro ile İç Denetçi Yardımcısı alınacak. Adayların başvuru şartlarını taşımalar ıdahilinde başvuruları onaylanacak ve 26 Mayıs 2018 tarihi ile 27 mays 2018 tarihleri arasında sınava katılacaklardır. İlgili sınav Eleme şeklinde yapılacak olup, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ÖSYM elektronik sınav merkezlerinden gerçekleştirilecektir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Söz konusu olan ilan Mart ayının son günlerinde yayımlanmış olup adaylar bu güne kadar başvuruların başlamasını beklemekteydiler. Başvurular bugün ( 18 Nisan 2018 ) itibari ile başladı ve en geç 24 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Ayrıca geç başvuru tarihi olarak 30 Nisan 2018 tarihi belirtilmiş olup, buna göre geç başvuru yapan adaylar sadece Ankara ilinde sınava katılacaklardr. Buna göre başvurular Elektronik ortamda ÖSYM merkezleri aracılığı ÖSYM resmi sayfası ais.osym.gov.tr üzerinden yapabileceklerdir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylar kurum tarafından belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan, Sağlık açısından görevini yurt genelinde yapabilmesi için herhangi bir problemi olmamak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Eleme sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ve ilgili fakültelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler bölümlerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır. Ayrıca Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim