Sayıştay Başkanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilana göre Sayıştay Başkanlığı 45 kişilik boş kadro ile Denetçi Yardımcısı alımı yapacak. İlgili ilan 12 Eylül 2020 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci geçen hafta başlamıştır. Başvurularda son güne geldik. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

İLANIN DETAYLARI:

Sayıştay Başkanlığı bünyesine sınav ile denetçi yardımcısı alınacak. Bu kapsamda adaylara Eleme, Yazılı ve Mülakat sınavı yapılacak. Sınav saat 10:15 te başlayacak olup 90 dakikalık bir sınav olacaktır. İlk etapta Eleme Sınavı yapılacak. Sınavda başarılı olan adaylar yazılı ve sonrasında mülakat sınavına katılacaklar.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sayıştay Başkanlığı Memur Alımı için başvuruları 22 Eylül 2020 tarihi ile almaya başladı. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 29 Eylül 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) alınacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sayıştay Başkanlığı memur alımı için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yazılı Sınava katılma hakkını elde eden adaylar, sınava, yazılı sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri yazılı sınava hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi ile gireceklerdir.

Bu kapsamda yazılı sınav 01 kasım 2020 tarihinde yapılacağından sonuçlar Ekim ayı sonu açıklanacaktır.

Editör: TE Bilisim