Devlet Personel Başkanlığı tarafından 16 Aralık 2017 tarihine yayımlanan ilana göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda bünyesine 10 kişilik boş kadro ile Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı alacağını belirtti. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı adaylardan hem Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı hemde Yabancı Dİl Sınavı şartları arayacaktır. Bu puanlara göre yapılacak ortalama ve sıralama ile adaylar Giriş sınavına kabul edileceklerdir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesine 10 kişilik boş kadro ile, 3 İşletme- İktisat, 2 Elektrik-Elektronik/Elektronik/Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, 2 Endüstri Mühendisliği, 2 Makine Mühendisliği ve 1Havacılık ve Uzay Mühendisliği/ Uçak Mühendisliği/ Uzay Mühendisliği bölümlerinden öğrenim görmüş uzman yardımcısı alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Başvuruda bulunacak olan adaylar aranan bütün nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, yukarıdaki kadrolara göre en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak veya bu bölümlere denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak, Askerlik durumu itibari ile askerliği ile bir ilgisi bulunmamamak ve görevini yapmasına engel oalbilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranacaktır.

Ayrıca adaylardan, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1 puan türünden en az 85 puan almış olmak ve Son başvuru tarihi itibari ile son 5 yıl içerisinde yapılan Yabancı Dİl Sınavından ingilizce dilinden en az 80 puan almış olmal şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar, ilanın yayımlanması ile başvurularına başlayabilir ve en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, Müsteşarlığın internet adresindeki (www.ssm.gov.tr) sınav başvuru ekranında tanımlı olan bilgileri eksiksiz doldurarak, aşağıda belirtilen belgeleri son başvuru tarihi saat 18:00 a kadar sisteme yükleyerek başvuru yapmaları gereklidir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.