Sakarya Büyükşehir Belediyesi memur alımı için ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere memur alımı yapacak. Yapılmış olan duyuruya göre 40 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Peki adaylardan aranan başvuru şartları ve ilan hakkında detaylar şöyledir.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki memur eksikliği için İtfaiye eri ve Zabıta Memuru kadrosunda alım yapacak. Buna göre Erkek ve Kadın adaylar içerisinden Ön lisans mezunu 10 itfaiye eri ve 30 Zabıta Memuru alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞURU YAPABİLECEK?

Büyükşehir Belediyesinin memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmeketdir. Bu nedenle adaylardan özel olarak ise, Yaş, KPSS, Eğitim ve Sürücü belgesi nitelikleri aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Adaylardan eğitim olarak yukarıdaki tabloda beliritlen ön lisans seviyesindeki bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir.

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı: Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

Sürücü Belgesi: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen tablonun nitelik kısmında belirtilen A, en az B veya en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Ayrıca adayların daha önce görev yapmış oldukları kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve İtfaiye Eri kadrosuna başvuru yapacaklar için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Sakarya Büyükşehir Belediyesine zabıta ve itfaiye eri alımı için adaylar başvurularına 28 Eylül 2020 tarihi ile başlayacaklar. Başvurular en geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular istenen belgeler ile Sakarya Büyükşehir Belediyesine şahsen yapılacak.

İLANIN TAM METNİ