Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak için kadın erkek adaylar içerisinden memur alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda ilan yayımlayan Sahil Güvenlik farklı alanlarda devlet memuru alımı yapacak. Ayrıca alımlar 4 farklı şehirde alınacak. İşte kadro dağılımı ve pozisyonuna göre özel şartları nedir?

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı KPSS 60 puan ile 1 Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı, 1 Tercüman (İngilizce), 1 Protokol Uzmanı ve 1 Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzman alımı yapacak.

KPSS 70 Puan ile ise, 2 İstatistikçi, 1 Personel İşlemleri Uzmanı, 1 Onarım İşlem Uzmanı, 2 Uzman, 2 Mali İşler Uzmanı, 1 Makine Mühendisi ve 1 Bilgisayar Mühendisi alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Sahil Güvenlik adaylardan genel oalrak, 657 Sayıl ıDevlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, 2018 yılında yapılan KPSS'den KPSSp3p uan türünden en az 60 ve 70 puan almış olmak, Herhangi bir kamu kurumu veya kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

İstatistikçi : Fakültelerin İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri veya Matematik ve İstatistik bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzmanı: Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi, Eğitim Yönetimi ve Planlaması, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Eğitim Yönetimi ve Denetçiliği bölümlerinden yüksek lisans yapmış olmak.

Personel işlemleri Uzmanı: Fakültelerin Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunu olmak.

Onarım İşlem Uzmanı: Fakültelerin İşletme bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

Protokol Uzmanı: Fakültelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım veya Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (B) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

Uzman: Fakültelerin Kamu Yönetimi bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (D) seviyesinde Đngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 60 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

Mali İşler Uzmanı: Fakültelerin Maliye bölümü mezunu olmak.

Tercüman (İngilizce) : Fakültelerin; İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) veya Çeviribilim (İngilizce) bölümlerinin birinden mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (B) seviyesinde İngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı: Fakültelerin Uluslararası Đlişkiler bölümü mezunu olmak ve buna ilave olarak YDS’den en az (B) seviyesinde İngilizce sınav notu bulunmak veya uluslararası geçerli sınav notu olup ÖSYM tarafından YDS eşdeğerliği 80 ve üzerinde olarak belirlenmiş olmak.

Makine Mühendisi: Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

BAŞVURULAR:

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuruları 25 Kasım 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 05 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahilguvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Đnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim