Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti ve yapılan duyurya göre başvuru şartları ve başvuru tarihleri açıklandı. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 240 kişilik boş kadro ile memur alacak ve adaylardna bazı nitelikler aramaktadır. Adayların bu nitelikleri taşıması dahilinde başvurular alacaktır. Söz konusu olan alım başvuruları bugün ( 09 Nisan 2018 ) itibari ile başladı ve adaylar haberimizin devamında alım yapılacak pozisyonlara ve başvuru şartlarına ulaşarak başvurularına başlayabilirler.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 240 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup ilanın tam metni ile alım kadroları ve nitelikleri belirtildi. Buna göre Merkez ve Taşra Teşkilatına Erkek ve Kadın 240 kişi alınacak. 240 Kişilik kadronun 176 sı Lise mezunlarına ve 64 ü Önlisans mezunlarına verildi.

Lise Mezunu alım pozsyonları Destek Personeli, Teknisyen ve Büro Personelidir. Buna göre 176 kişilik kadronun, 84 Destek Personeli,30 teknistyen ve 65 Büro Personeli alınacak.

Önlisans kadroları ise, 24 Büro Personeli ve 40 Tekniker alımı olmak üzere toplamda 64 kişi alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacağı 240 kişilik kadro için adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuruda bulunabilecektir. Buna göre adaylardan genel olarak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Daha önce sözleşmeli olarak çalışanlar için başvuru tarihi itibari ile fehis süresi üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 36 yaşından gün almamış olmak, Askerlik durumu itibari ile askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Alım yapılacak pozisyonlar için ilgili bölümlerin Lise mezunu olmak ve önlisans mezunları içni yüksekokullardan mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartıda aranmakta olup, Buna göre 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuruları başladı. İlgili ilan 03 Nisan 2018 tarihinde duyurulmuş olup alım başvuruları bugün 09 Nisan 2018 tarihinde saat 15:00 ile başladı. Buna göre başvurular en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre başvurular sadece www.sahilguvenlik.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Başvuru işlemleri sonrasında başvuru sonuçları 15 Mayıs 2018 tarihindenden sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sayfasında duyurulacaktır. Ayrıca ilanın tam metninden alım branşlarına ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Başvuru Ekranına ulaşmak için ve başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://goo.gl/iCkM5L

Editör: TE Bilisim