Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için memur personel alımı yapacağını ilan etmişti. geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur alımı yapacağını açıklamıştı. Ayrıca yayımlanan ilana göre başvuruların da 12 Kasım 2018 tarihinde başlayacağı belirtilmişti. Şimdi ise adaylar büyük heyecan ile memur alımları başlamasını beklemekte. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizler için bir kez daha ilanı derledik ve haberimiz sayesinde kimlerin başvuru yapabileceğini öğreneceksiniz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 10 kişilik boş kadro ile, Lisans mezunu, 2 İstatikçi, 1 grefiker, 1 Personel İşleri Uzmanı, 1 Gümrük İşleri uzmanı, 1 Performans ve Program uzmanı, 1 Mali İşler uzmanı, 2 Uluslararası İlişkiler uzmanı ve 1 Bilgisayar Mühendisi olmak üzere toplamda 10 Devlet memuru alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Bu nitelikleri taşıyan ve Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olan erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca Bahse konu unvan için temin edilecek personel, vardiyalı olarak (24 saat kesintisiz görev ve en az 2 gün istirahat) görev yapacaktır. Başvurular sırasında yalnız bir unvan ve il tercih edilecek ve birden fazla tercihte yapamayacaklar.

ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi niteliklerin taşınması gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 ve 70 puan almış olmak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan 657 Sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak. Yaş olarak ise 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

POZİSYONUNA GÖRE NİTELİKLER:

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu ilan 05 Kasım 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilmiş olup adaylar başvurularına 12 kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi İnternet adresi olan www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden yapılacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Diğer memur Alım ilanları için bizleri takip edebilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim