Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alımı yapacağını 2019 Kasım ayında ilan etmişti. 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamış olan başvurular 05 Aralık 2019 tarihinde sona erdi. başvuru yapan yüzlerce aday sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki Memur Alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Değerlendirmeler nasıl yapılacak?

KPSS PUANINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvurularında bulunan adaylar KPSS puanına göre değerlendirilecekler. Adayların 2018 yılında almış oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavı esas alınacak olup değerlendirme yapılacak.

Bilindiği üzere adaylar başvurularını bazı kadrolar için 60 KPSS Puanı ve bazı kadrolar için 70 KPSS Puanı ile başvuru yaptılar. Bu bağlamda, Başvuruları uygun görülen adaylar arasından, kılavuzda belirlenmiş merkezi sınav notuna göre en yüksek puan alandan başlamak üzere alım yapılacak kontenjan miktarının 10 katı kadarı aday mülâkat sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Mülâkat sınavına çağırılacak aday listeleri www.sg.gov.tr internet adresinde adaylara ilan edilecek ve tebliğ niteliğinde olacaktır. Adaylara ayrıca posta, telefon vb. araçlar ile tebligat yapılmayacaktır.

YABANCI DİLE GÖRE DEĞERLENDİRME:

Yalnızca yabancı dil puanı istenen unvanlar için değerlendirmeye alınacak Yabancı dil sınav sonuç belgelerinin geçerlilik süreleri, başvuru tarihi itibarıyla YDS, KPDS ve ÜDS için 5 yıl, TOEFL, TOEIC, IELTS, FCE, CAE ve CPE için 2 yıl olarak kabul edilecektir.

ADAYLAR HANGİ KADROLARA BAŞVURU YAPTI?

KPSS En az 60 puan ile başvuru alınan kadrolar: 1 Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzmanı, 1 Protokol Uzmanı, 1 Tercüman (İngilizce) ve 1 Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı alımı yapılacak.

KPSS En az 70 puan ile: 1 Bilgisayar Mühendisi, 1 Makine Mühendisi, 2 Mali İşler Uzmanı, 2 Uzman, 1 Onarım İşlem Uzmanı ve 2 İstatistikçi alımı yaplacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mülâkat sınavı tarihleri, sınav saatleri ve yeri bilgileri; 13 Aralık 2019 tarihinden sonra mülâkat sınavına gireceklerin ilanı ile birlikte www.sg.gov.tr internet adresinden yayımlanacak ve adaylara tebliğ niteliğinde olacaktır. Mülâkat sınavı sonuçları adaylara bilahare açıklanacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim