Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti ve adaylar başvurularına 12 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. Buna göre Henüz başvuru işlemini bitirmemiş veya başvuru kılavuzunu incelememiş olan adaylar için İşin Olsa ekibi tarafından bir kez daha bilgilendirme yapacağız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2018 yılı Devlet Memuru alımları için başvuru kılavuzunu yayımladı. Söz konusu olan kılavuza göre Sahil Güvenlik Komutanlığı 10 kişilik boşluk ile, KPSS den en az 60 puan almış ve 70 puan almış olan memur alımı yapılacak. Buna göre adaylara Mülakat sınavı yapılacak ve mülakattan başarılı olan adaylar ise kadroya alınacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili ilan için adaylar başvurularına 12 Kasım 2018 tarihinde başlamışlardı. Buna göre başvurularına devam eden adaylar artık bitirmeleri ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar ise biran önce başvuru yapmaları gerekmektedir. Çünkü başvurular en geç 22 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre adaylar başvurularını sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi intetnet sitesi olan www.sahilguvenlik.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuruda bulunan adaylar için Mülakata katılmaya hak kazanan adayların listesi 30 Kasım 2018 tarihinde başvuru yapılan adresten ilan edilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı devlet memuru alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. Maddesindeki genel şartları taşımak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Sözleşmeli subay, Sözleşmeli Astsubay, uzman Erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi fes edilmiş ve halen çalışıyor olmamak, 18 Yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim