Resmi Gazetede kamu kurumlarının dolu ve boş kadro dağılımında düzenleme yapıldı. Cumhurbaşkanlığının kamu personeli kadrolarında yapılan değişikliklerde Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bir çok kuruma ait yeni kadro ihdasları gerçekleşti.

ALIMLAR NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Personel alımlarının bir kısmı görevde yükselme ve unvan değişiklikleri kadroları yolu ile başka kurumlardan nakil yolu ile gerçekleşmesi ve ağırlıklı bir kısmında ise KPSS’siz yada 208-2019 yıllarında KPSS sınavlarına giren adaylar arasından ilk defa atama yolu ile yapılması bekleniyor. Başvuruların 2020 yılı içinde gerçekleşmesi bekleniyor. İlk defa atama yolu ile yapılacak alımlarda istenilecek genel başvuru şartları şu şekilde olacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları, 19 yaşından gün almış olmaları gerekmektedir. Kamu haklarından mahrum olmamaları, güvenlik ve arşiv araştırmalarının olumlu olması, eğitim düzeyinde lise, önlisans ve lisans mezunu olmaları ve KPSS şartlarında ise kamu personeli seçme sınavından gerekli olan puanları almış olmaları gerekli olacaktır.

KADROLAR;

Adalet Bakanlığında toplamda 5937 kişilik açık kadronun bir kısmı meslek mensubu grubundan hakim ve savcılar için, icra katibi, zabıt katibi, teknisyen, gemi adamı, santral memuru, sosyolog, psikolog, zabıt katibi, infaz ve koroma memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı kadrolarında grafiker, sosyolog, mühendis, fizikçi, bilgisayar işletmeni, asistan, doktor gibi kadroların sayılarında arttırıldı.

Cumhurbaşkanlığının 2020/195 sayılı boş-dolu kadro değişiklik yapılmasına ilişkin karara ulaşmak için https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/05/20200509-18.pdf

Kamu personeli alımlarına erişmek için:

Editör: TE Bilisim