Özellikle 2019 yılı için Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen ve 29 bin sağlık personeli alımı çerçevesinde ilanın açıklanması bekleniyor. Öncelikli olarak 12 bin kadar personel alımı yapılacağı açıklanmış fakat sınav ve alım koşulları hakkında detaylı bir bilgi verilmemişti. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı Prof. Dr. Sefer Aycan alımlara ilişkin son bilgiyi verdi. Alımların KPSS mi yoksa mülakat usulü şeklinde mi alınacak olması adaylarda kafa karışıklığına sebep olmuştu.

Sefer Aycan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada personel atamalarında mülakat sınavının uygulanmayacağı haberini verdi. Aycan açıklamasında "Girişimlerimiz sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı belirtilmektedir" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada 2019 yılı içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının istihdam edileceği açıklanmıştı. Erdoğan "İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz" diyerek sürdürdü. Fakat bu alıma yönelik henüz takvim belirlenmiş değil.

Koca ayrıca "İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek.” şekline ilanı açıklamıştı.