Geçtiğimiz ay yayımlanan ilana göre Sağlık Bakanlığı bünyesine memur alımı için alım yapacağını bildirdi. Bu kapsamda bakanlık Genel İdare Hizmetleri sınfında bulunan 24 kişilik boş kadrosu ile uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Alımlar Uzman yardımcıslığı giriş sınavı le belirlenecek olup adayların sınava katılabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,

b) En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ekteki tablolarda sıralanan bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,

c) ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yılında A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) ekteki ilan tablolarında her bir grup için belirtilen puan türünde asgarî 70 puan almış olmak,

d) Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1985 ve daha sonra doğmuş olanlar), şartları aranır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuruları 15 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup hala devam ediyor. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını en geç 27 Ocak 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde bulunan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

SINAV YAPILACAK!

Başvuruları kabul edilmiş olan adaylar 17 Şubat 2020 tarihi ile 28 Şubat 2020 tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. 6001. Cad. No:9 Çankaya/ANKARA adresinde sınava tabii tutulacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim