Sağlık Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanına göre bünyesine memur alımı yapacak. İlgili ilan Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanmış olup, bünyesine çok sayıda alım yapacaktır. Başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarına uygun olmaları gerekmektedir. İlana başvurular mayıs ayı içerisinde başlamış olup Haziran ayında sona erecektir. İlgili ilanın detayları aşağıdaki gibidir.

İLANIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı bünyesine istihdam edilmek üzere Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi projesi Kapsamında 200 kişilik boş kadro ile Danışman alımı yapacak. Alımlar farklı pozisyonlar için yapılacaktır. 

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti, Sağlık Siteminin güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesinin finanamanı iin Dünya Bankasında 134,3 Milyon Dolar tutarında bir ikraz sağlamış olup, İkraz hasılasının bir kısmı SSGDP kapsamında yapılacak mal, yapım işleri, bağlantılı hizmetler ve danışmanlık hizmet alımlarının ödemelerinde kullanılacaktır.

Buna göre Sağlık Bakanlığı Halk Sağlılığı Genel Müdürlüğü tarafından toplamda 49 ilde 100 Sağlıklı Hayat Merkezinde istihdam edilmek üzere tam zamanlı çalışacak Bireysel Danışman alacaktır. Alımı yapılacak Danışman adaylarının Temmuz 2018 içerisinde görece başlatılması planlanmaktadır.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı bu poroje kapsamında 20 Psikolog, 47 Sosyal Çalışmacı, 16 Diyetisyen, 52 Fizyoterapist ve 65 Çıcuk Gelişimci olmak ğzere toplada 200 danışman alımı yapacak.

GENEL ŞARTLA NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı adaylardan genel olarak, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren alım yapılacak bölümlerinden mezun olmuş olmak, Tercihen Yüksek Lisans mezunu olmak, Alım yapılacak pozisyon için en az 2 yıl çalışmış olmak ( Tercihen ), Tercihen çeşitli sertifika programlarına katılmış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 50 yaşını doldurmamış olmak ve Windows Office programlarını kullanabilmek şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

İlgili ilan Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanmış olup, başvurular 22 Mayıs 2018 tarihinde başlamıştır. Buna göre adaylar başvurularını en geç 05 Haziran 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri şarttır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için İlanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim