Resmi Gazete'de 06 Aralık 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacağını belirtti. Alımlar, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına yapılacak ve genel İdare Hşzmetleri sınıfında bulunan 16 kişilik boş kadro için Müfettiş Yardımcısı sınavı yapılacak. Peki sınava katılma şartları nedir? Hangi alanlarda alım yapılacak.

KONTENJAN DAĞILIMI:

Sağlık Bakanlığı 16 kişilik boş kadrosu ile İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat ve İşletme Fakülteleri mezunu 11, Endüstri Mühendisliği 1, Bilgisayar Mühendisliği 2 ve İnşaat Mühendisliği mezunu 2 olmak üzere 16 kişi alınacak. Söz konusu kadrolara atamalar Kamu Personeli Seçme Sınavına göre yapılacak olup başvuru şartları şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı alımını yapacağı kadroları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak ve özel olarak, Eğitim, KPSS ve Yaş şartı arayacak.

Genel Şartlar Nedir?

Adaylardan 657 Sayılı DMK genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmamaları gereklidir.

Özel Şartlar Nedir?

Eğitim Şartı: En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS sonuçları esas alınmak kaydıyla; iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olanlar için KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden, mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar için de KPSSP1 puan türünden en az 80 puan almış olmak

BAŞVURULAR:

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları 09 Aralık 2019 tarihi itibari ile başvurular başlayacak olup en geç 20 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar; Başkanlığımız resmi internet adresinde (www.teftis.saglik.gov.tr) yayımlanan “Sınav Başvuru Formu” nu ıslak imzalı, eksiksiz ve doğru bir şekilde düzenleyip, KPSS sonuç belgesi, yükseköğrenim (Lisans) diploması veya bitirme belgesi, varsa denklik belgesinin birer sureti ve iki adet fotoğrafla birlikte T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Sk. No:9 Kat:6 06800 Çankaya/ANKARA adresine posta/kargo yoluyla veya hafta içi 09:30-18:00 mesai saatleri arasında şahsen teslim edeceklerdir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için ve başvuru formuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.