Sağlık Bakanlığı Memur Alımı başvuruları başladı. ÖSYM tarafından az önce yayımlanan duyuruya göre 2020/11 tercih kılavuzu ile Bakanlık farklı kadrılarda bünyesinde memur alacak. Söz konusu kadrolara göre en az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde tercih kılavuzu hakkında ve kadrolar hakında detaylı bilgi vereceğiz.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU KADROLARI:

Lisans Mezunu: 177

Ön Lisans Mezunu: 10

Lise Mezunu: 13

Bu kapsamda Lise mezunu Şoför ve Teknisyen alınacak. Ön Lisans mezunu Aşçı, Programcı ve Tekniker alınacak.

Lisans mezunu ise, Avukar, Bilgisayar İşletmeni, İstatistikçi, Mimar, Mühendis, Grafiker, Dil ve Konuşma Terapisti kadrolarında alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sağlık bakanlığı tercih yapacak adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS ŞARTI:

Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2018/2, KPSS-2019/1, KPSS-2019/2 ve KPSS-2020/1 yerleştirme işlemleri sonucu 2018-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2018-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

ÖZEL ŞARTLAR:

AVUKAT

1136 sayılı Avukatlık Kanunun 9’uncu maddesine göre Avukatlığa kabulün ruhsatnamenin verildiği andan itibaren hüküm ifade etmesi ve avukatlığa kabulden sonra Avukat unvanının kullanılabilmesi sebebiyle, Avukat kadrolarını tercih edecek adayların Avukatlık Ruhsatnamesine tercih işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır. Avukatlık stajının tamamlanması ve Avukatlık Ruhsatının alınması için başvuruda bulunulması adaylara “Avukatlık Ruhsatı sahibi olmak” koşulunun arandığı kadrolara başvuru hakkı vermez.

DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ

Dil ve Konuşma Terapisti kadrolarına dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksek okullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir. Dil ve Konuşma Terapisti kadrolarını ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili kadroları tercih etmelerine sistem tarafından izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedecek, bu kişilerin atamaları yapılmayacaktır.

ŞOFÖR

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibarıyla yeni sisteme geçilmiştir. Bu nedenle KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde ilan edilen Şoför kadrolarının karşısında yeni sistemde yer alan sürücü belgelerine yer verilmiştir. Ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10 uncu maddesinde eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile değiştirilmesi için beş yıllık bir süre öngörülmesi sebebiyle eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir.

Bu kapsamda;

- CE sürücü belgesine veya DE sınıfı ve C sınıfı sürücü belgelerinin her ikisine birden sahip olanlar ile eski sürücü belgelerinden D sınıfı veya 1997 öncesi E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar “CE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak” koşulunun yer aldığı kadroları, -

D veya DE sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birine sahip olanlar ile eski sürücü belgelerinden E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar “D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak” koşulunun yer aldığı kadroları,

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI!

Adaylar tercihlerini 10-16 Eylül 2020 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 16 Eylül 2020 günü, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

TERCİH KILAVUZLARI:

Editör: TE Bilisim