Sağlık Bakanlığı Haziran ayı içerisinde yayımladığı ilanlara göre bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde 5 nim 430 kişi alımı yapacağını bildirdi. Söz konusu Memur Personel alımı için başvuru süreci başlamış olup hatta bazı ilanlar için süreç sona ermektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Sağlık Bakanlığı Alımları hakkında detayları aktaracağız.

3 İLAN İLE 5430 KİŞİ ALINACAK!

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilanlar ile bünyesine alım yapacak. Bu kapsamda 3 farklı ilan ile alım yapılacak. Alım kadroları farklı olacak ve her ilan için başvuru süreci farklıdır. İşte 3 ilan hakkında detaylar.

  • 250 İşçi Alımı Yapılacak.
  • 3000 Sağlık personeli ve Memur alınacak.
  • 2180 İstifa Sonrası yeniden atama kurası.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adayların öncelikle bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Özellikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.İlgili nitelikler ise;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

2020 YILI İSTİFA SONRASI YENİDEN (AÇIKTAN) ATAMA KURASI İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92 nci maddesinin birinci fıkrası ile Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 15 inci maddesi hükümleri gereğince; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4-A maddesi kapsamında ilan edilen unvanlarda çalışmış olup, çeşitli nedenlerle bu görevlerinden ayrılmış olanlar için ekte belirtilen kadroların ilan edilmesi ve aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Adayların yerleştirme işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde ve tercihleri doğrultusunda noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır. Kura yeri ve saati İnternet adresinde duyurulacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 23 Haziran 2020 Salı (Saat 18:00' e kadar)

Kura Tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma

Atamaya esas evrakların son geliş tarihi: 4 Ağustos 2020 Salı (Saat 18:00' e kadar)

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.

250 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI İLANI:

Atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecektir.

Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 17/06/2020 – 21/06/2020 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak alınacaktır.

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.

3.000 SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIM İLANI

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 3.000 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2020/8 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini, 16 Haziran – 22 Haziran 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Tercih Kılavuzları İçin Buraya Tıklayınız.

İLANLAR HAKKINDA GELİŞMELER İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR.