2020 yılı için Sağlık Bakanlığı bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre 18 bin personel alımı için çalışmalara başlandı. Özellikle atama bekleyen sağlıkçılar bu müjdeli haber ile çok sevindi. Kısa zaman içerisinde kadrolu alım gerçekleşecek. Fahrettin Koca Türkiye genelinde personel alımı yapılacağını da vurguladı. Sürekli olarak yeni hastanelerin açılması ile sağlık personeline ihtiyaç artıyor. Aynı zamanda var olan hastanelerin kapasitesini genişletirken de personel ihtiyacı duyuluyor. Özellikle günümüzde yaşadığımız salgın hastalık nedeni hastanelerin ve personellerin yeterli olması Türkiye için büyük bir faktördür. Bu doğrultuda hareket eden Sağlık Bakanı personel alımı için büyük bir istihdam yapacak.

HASTANELERDE PERSONEL İHTİYACI VAR!

Ortalama 1-2 hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama bekleniyor. Hem atama bekleyen sağlıkçılar hem de iş bulamayan sağlıkçılara büyük bir fırsat! Bu imkandan faydalanmak için ilgili bölümlerden mezun olunmalıdır. Başvuru şartları arasında T.C vatandaşı olması şarttır. Pandemiden dolayı büyük mücadele veren sağlık çalışanlarımızın sayısı yetersiz olduğu için düzenlemeler kısa sürede yapılacaktır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından alınan bu karar ile uzun süre iş bulamayan sağlık personellerinin de yüzü güldü. İstihdam edilecek sektörde personel ihtiyacı her geçen gün artıyor. Normal şartlarda Türkiye genelinde hastane ve çalışanlar yeterliydi. Ancak Covid-19 salgın hastalık nedeni ile hastaneler büyütülüyor ve yeni hastaneler açılıyor. Bu doğrultuda da personel ihtiyacı artıyor.

Editör: TE Bilisim