Sağlık Bakanlığı her sene ciddi düzeyde atama yapmaya devam ederken geçtiğimiz 2019 yılında, yıl bitimine çok az bir süre kala 8 bin civarında personel alımı gerçekleştirdi. Buna göre yerleşemeyen adaylar ya da tercih yapmayı kaçıran adaylar ikinci sağlık atamasının ne zaman yapılacağını büyük bir merak ile beklerken 8 bin 844 kişilik perosnel atamasının yapılacağı ve atamanın hangi pozisyonlar için yapılacağını öğrendi. Buna göre Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklama da 8 bin 844 personel alımının hangi kadrolar için yapılacağı belirtildi.

POZİSYONLARA GÖRE DAĞILIM

Sağlık Bakanı tarafından 8 bin 844 personel alımına yönelik yapılan duyuru da 3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni-sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında atamalar yapılacaktır.

Kısaca 8 bin 844 kişilik atamanın neredeyse tamamına yakın bir bölümünün hemşire, ebe ve sağlık teknisyeni ile sağlık teknikerleri tarafından dolduruluğu kalan ufak bir atamalık dilimin ise psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi pozisyonları için yapılacağı öğrenilmiş oldu. Adaylar yine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanları ile atama ilanına müracaat edecek olup geçtiğimiz atamaya göre bu atamalarda puanların kaça kadar düşeceği büyük bir merak ile beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim