FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile Sağlık Bakanlığında ciddi düzeyde boşluk meydana geldi. Bu kadroların doldurulması için Sağlık Bakanlığının harekete geçmesi bekleniyor fakat istenen bildiriler bir türlü yayımlanmış değil. Buna göre Ekim ayı içerisinde Sağlık Bakanlığının 6 bin memur alımı için bildiri yayımlanması beklenmekteydi fakat Ekim ayını neredeyse yarılamamıza rağmen henüz bakanlıktan konu hakkında açıklama yapılmadı. İlan yayımlanması beklenirken bazı kaynaklara göre Sağlık Bakanlığının 2 bin 965 personel alımı gerçekleştirmesi beklenmektedir.

KPSS Şartı Aranacak

Sağlık Bakanlığının Ekim ayı içerisinde ya da mümkün olan en kısa süre içerisinde toplam 2 bin 965 memur alımı yapması bekleniyor. Tabi konu hakkında resmi bir açıklama yok ancak alımın yapılmasına dair bildirinin yayımlanması beklenmekte olup 2 bin 965 kişilik personel sayısı 6 bine kadar çıkabilir. Yani alım sayısı hakkında henüz net bir detay yok.

Mülakat Geliyor

Bilindiği üzere FETÖ'cülerin sayılarının oldukça kalabalık olmasının öğrenilmesi ile Milli Eğitim Bakanlığına alınacak olan öğretmenler bundan sonra mülakata girdikten sonra atanabilecek. Aynı düzen Sağlık Bakanlığına da getirilecek buna göre Sağlık Bakanlığı alım yapacak personelleri Kamu Personeli Seçme Sınavına göre alacak olup aynı zamanda mülakatlarda düzenlenecek. Mülakatlarda da başarılı olan adaylar hakkında soruşturmalar yapılacak ve uygun görünmesi ile atama yapılacak. Sağlık Bakanlığından bildirinin yayımlanması ile sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim