Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3000 personel alım müjdesi verdi. İstanbul ilindeki hastaneler ve sağlık tesisleri istihdam edilmek üzere yeni personel alımı yapılacağı daha önceki yapılan açıklamalarda yapılmıştı. Sağlık Bakanı koca 2302 hemşire ve 606 saat teknikeri olmak üzere fizyoterapist diyetisyen psikolog Ebe sosyal çalışmacı kadrolarında gerçekleştirileceğini ifade. Tercih kılavuzunun ÖSYM tarafından 16 Haziran ile 22 Haziran tarihleri arasında başvuruların yapılacağı ifade edildi. Sağlık Bakanlığı yönetim hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından da açıklanacak ilan kılavuzunun detayları bugün açıklanması bekleniyor.

İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK ALIMLAR;

İŞÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI; Sürekli işçi kadrosunda 250 personelin 108'i temizlik görevlisi 113 bakım onarım hizmetleri, 29 kişi ise koruma güvenlik hizmetli kadrosunda gerçekleştirilecek. İşçi alım kadroları da yine Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanacağı ifade edildi. İşçi kadrolarında KPSS şartı aranması beklenmiyor. Diğer alımlarda ise;

T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almış olmak, üst yaş sınırı şartını taşımak, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik arşiv araştırmasından olumlu olmak gerekmektedir.

AYRINTILAR GELİYOR.